Ihlara Vadisi

2013’ün kasım ayında couchsurfing aracılığı ile Avustralyalı Jack’i İstanbul’da evimde ağırlıyordum. Fransa’dan otostop çekmeye başlamış, 3 ay boyunca Balkanlar’ı da otostopla ve cidden çok az bir parayla gezerek Türkiye’ye ulaşmıştı. “En çok Kapadokya’yı ve Ihlara Vadisi’ni görmek istiyorum Türkiye’de” demişti. O yaşında bir çok yol hikayesi vardı. Ucuz seyahat edebilmenin bir çok ayrıntısını ilk kez ondan duymuştum ki bugün bile hala çok işime yarar o bilgiler. “Hadi gel otostopla birlikte gidelim Kapadokya’ya ve Ihlara Vadisi’ne” diye teklif edince takıldım peşine. 2 haftada kişi başı yaklaşık 100 TL para harcayarak muazzam yerler gördük.

Ihlara Vadisi’ni yürürken bulduğumuz bir mağarada uyuduğumuzun ertesi günü yolda hayvanlarını otlatan bu amca ile karşılaştık. “Nereye gidiyorsunuz gençler?” diye selam etmiş sonrasında “Gelin bi çayımızı için” diyerek bizi az ilerde bulunan köydeki evine davet etmişti. Hatta sırtımdaki koca çantayla yürüdüğümü görünce eşeğinin sırtına bindirmişti beni köye kadar.

Yurdum insanı! Taze çayın yanına ev yapımı kurabiyede ikram etmişlerdi bize o gün. Geçmiş zaman ne köyün ismini hatırlayabiliyorum şimdi ne de bu amca ve teyzenin ismini. Ama o misafirperverliği asla unutamam!

Yolda bir çok kez bu tarz davetler alınca Jack bana “Türkler ne kadar misafirperver” deyince cidden çok gururlanmıştım böyle bir kültürün içinden geldiğim için. Jack ile gezmek ve onun gözünden Türkiye’yi dinlemek ise bambaşka bir deneyim olmuştu benim için!

Dünyayı gezecek maddi imkanınız olmayabilir ya da zamanınız, fakat dünyayı gezen insanlara evinizi açmak dünyayı tanımak için bir imkan sunuyor. Couchsurfing ile sırt çantalı gezginlere, warmshowers.org ile bisikletli gezginlere evinizin kapısını açabilir, onların yol hikayelerine kulak verebilirsiniz siz de

Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Bunlarda İlginizi Çekebilir